SBR 100 år

Den 31 augusti firade vi i Stockholms läns biodlardistrikt att SBR fyllde 100 år! Solen sken och många medlemmar från olika föreningar inom distriktet kom till Farsta Gård för att fira.

Folkmusikgruppen Stockholms Spelmansgille underhöll med både sång och musik. Några tog sig en svängom i gruset. Lasse Hellander höll föredrag om ”Biodling förr och nu”. Maj Östberg Rundquist talade om drönarlarver som en del av framtidens protein.

Den som ville kunde spela på chokladhjulet smaka på honung från olika blommor eller lära sig mer om olika kuptyper. För barnen fanns fiskdamm.

Vi firade med kaffe och tårta och vår tårta var en smaskig skapelse, bakad av Brot Stockholm.

Ett uppskattat inslag var Göran Westins ”grillning” av ledamöterna i distriktets styrelse. Här är det Per Thunman och Joakim Kugelberg som får svara på Görans frågor.

Chokladhjulet användes flitigt under dagen. Beroende på var hjulet stannade fanns det en fråga att besvara. Några frågor var lätta – då blev det en belöning – medan andra frågor var lite svårare …

Honungsbaren är öppen! Här hade vi möjlighet till provsmak av olika sorters honung.


Olika kuptyper fanns utställda runt gårdsplanen. Flow-hive-kupan tyckte många var spännande med sin kran på baksidan.

Wow! Vilken härlig jubileumsdag det blev. Här tackar Ulla våra duktiga arrangörer – Monique, Noemi och Eva – som verkligen såg till att allt fungerade perfekt och att dagen blev så lyckad som den blev!